Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Туитър" каза на Илон Мъск да продаде 10% от акциите си в Tesla

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск трябва да продаде около 10% от акциите си на Tesla. Това решиха 58% от потребителите на "Туитър", след като Мъск публикува анкета с този въпрос. „Бях готов да приема и двата изхода от гласуването“, каза Мъск след края на допитването.

Най-богатият човек в света пусна анкетата в събота, заявявайки, че ще се освободи от 10% от акциите си, ако потребителите одобрят предложението. 

Към 30 юни дяловото участие на Мъск в Tesla достигна около 170,5 милиона акции и продажбата на 10% ще възлиза на близо 21 милиарда долара на базата на приключването в петък, според изчисленията на "Ройтерс".

Илон Мъск поясни, че той не получава заплата или бонуси като ръководител в Tesla, а приходите му са само от акциите, които притежава.

Анкетата в "Туитър" събра над 3,5 милиона гласа.

Демократи от Сената на САЩ представиха предложение за облагане с данъци на акциите и други активи на милиардерите, за да бъде подпомогнато финансирането на социалните програми на президента Джо Байдън и да бъде затворена вратичка в закона, която им даваше възможност да отлагат до безкрайност плащането на данъци върху капиталовите печалби.

Мъск разкритикува предложението, казвайки: „В крайна сметка те свършват парите на други хора и след това идват за вас“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във