Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Трейс груп" продаде 63.25% от дъщерната "Трейс транс"

"Трейс груп холд" АД е продал 63.25% от капитала на "Трейс Транс" ЕООД на "Джи Чи ЕФФЕ Дженерале Конструциони Феровиарие" АД за сумата от 1300 евро, съобщиха от инженеринговата компания.

Сделката за продажбата на 30 360 дружествени дяла е сключена на 16 октомври.

Общата сума на договора за прехвърляне на дяловете е в размер на левовата равностойност на 1300 евро в съотвествие с пазарна оценка на активите от 31 август тази година.

"Трейс Транс" ЕООД, което беше създадено през 2010 г., извършва транспортната дейност в структурата на "Трейс груп холд" АД. Дружеството осигурява основната част от транспорта, необходим за обектите, които холдингът изпълнява на територията на цялата страна.

"Трейс груп холд" АД е лидер в строителството на пътна инфраструктура. Дружеството участва в реализирането на най-големите проекти от републиканската пътна инфраструктура, сред които са доизграждането на автомагистралите "Тракия" и "Хемус". "Трейс груп" участва и в строителстото на сръбската част от Коридор № 10.

Консолидираните продажби на "Трейс груп" за полугодието на тази година са намалели с малко над  10% на годишна база до 132.22 млн. лева. Печалбата на групата обаче расте - с 294%, до 6.39 млн. лева.

Инвеститорите не реагираха днес на обявената сделка и до 13.30 часа няма покупко-продажби. Акциите на "Трейс груп холд" АД затвориха търговията на 17 октомври (четвъртък) при цена от 3.02 лева за един брой, което е ръст от 1.34% спрямо сряда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във