Банкеръ Daily

Пари и пазари

Toyota и Panasonic създават съвместно ИТ предприятие за интелигентни градове

Toyota и Panasonic обявиха създаването на съвместно предприятие за въвеждане на мобилни технологии в градовете. Японските автомобилни и IT компании продължават да бъдат лидери в изграждането на системи за управление на трафика и инфраструктурата в градовете, а целта на днешното споразумение е да укрепи този успех.

"Panasonic Corporation и Toyota Motor Corporation днес подписаха договори за създаване на ново съвместно предприятие, свързано с бизнес развитието на градовете. И двете компании се стремят да съчетаят инициативите за мобилни услуги, стартирани от Toyota, и инициативите за подобряване на начина на живот, инициирани от Panasonic чрез сътрудничество, въз основа на създаването на съвместно предприятие", съобщиха от компанията.

Японските гиганти се стремят да подобрят живота на хората и да развиват градовете. В този бизнес се очакват бързи промени поради ускореното въвеждане на IoT технологии, както и развитието на мобилността като CASE и MaaS, нови концепции за предоставяне на услуги за IT-свързване на автомобили, обществен транспорт и други превозни средства, подчертават партньорите в съвместното предприятие. В имотния бизнес, където се очаква конкуренцията в пазара на интелигентни градове да се увеличи, двете компании ще заздравят основите на своя бизнес, интегрирайки вече функциониращите си звена.

Партньорите ще получат равен дял в съвместното предприятие - по 50%. Panasonic и Toyota ще концентрират своите интелигентни управленски активи в своите компании Panasonic Homes, Panasonic Construction Engineering Co., Matsumura-gumi Corporation, Toyota Housing Corporation и ще ги прехвърлят към съвместното предприятие. Същевременно Toyota Housing ще придобие приблизително 49% от акциите на Misawa Homes Co., които също ще бъдат прехвърлени на съвместното предприятие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във