Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Топлофикация София" вече е регистриран участник на газовата борса

"Топлофикация София" ЕАД е получила всички необходими разрешения от страна на Столичния общински съвет да се регистрира и да бъде активен участник на платформата за търговия на "Газов Хъб Балкан" ЕАД, съобщиха от общинското дружество.

В тази връзка са подадени и всички необходими документи, както за достъп до газопреносната мрежа на "Булгартрансгаз" ЕАД, в качеството му на оператор на газопреносна мрежа, така и за регистрация на платформата за търговия.

Считано от 7 февруари тази година "Топлофикация София" ЕАД официално е регистриран участник на газовата борса.

Участието на най-големия консуматор на природен газ в България на българската газова борса, от една страна, ще допринесе за увеличаване на ликвидността на пазара, и от друга, ще позволи на "Топлофикация София" да закупува газ на конкурентни пазарни цени, което пък ще спомогне за подобряване на финансовото състояние на дружеството. "Убедени сме, че активното участие на газовата борса на най-голямото отоплително дружество на Балканския полуостров ще спомогне, както за подобряване на услугата, която то предлага, така и за установяването на ликвиден и прозрачен пазар на природен газ в България", уточняват от дружеството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във