Банкеръ Daily

Пари и пазари

Тесла ще плати глоба и ще купува оборудване за пожарна

Тесла ще плати глоба в размер на 31 000 долара и ще купи оборудване за спешно реагиране на стойност 55 000 долара за местната пожарна служба на град Калифорния. Това е в резултат на постигнато споразумение на компанията с Агенцията за опазване на околната среда за нарушенията на опасните отпадъци, открити в завода на компанията във Фримонт, съобщи Business Insider.

Тесла ще предприеме конкретни стъпки за правилно управление на опасните отпадъци в своята фабрика. Внезапни проверки през 2017 г. на завода във Фримонт, Калифорния установиха, че компанията не е почистила навреме запалими бои и смеси от разтворители, с което е влошила качеството на въздуха в района. Констатираните нарушения са, че Тесла не е спазил стандартите за емисии във въздуха за изтичане на оборудване, нарушил е изискванията за управление на генераторите на опасни отпадъци и не е успял да определи правилно количеството на твърдите отпадъци, генерирани в съоръжението.

Това не е първият път, когато Тесла е глобена от Агенцията за опазване на околната среда. Компанията трябваше да плати 275 000 долара глоба като част от споразумение за 2010 г., след като не е придобила подходяща сертификация за оригиналния Tesla Roadster. Компанията също така е платила на BAAQMD глоба от 139 500 долара през 2018 г. за замърсяване.

Тесла имаше и други проблеми, свързани с околната среда, здравето и безопасността в миналото. Калифорнийският отдел по безопасност и здраве при работа наложи глоба на компанията на стойност 71 000 долара през 2013 г., след като трима служители бяха изгорени от разтопен алуминий.

Тесла е е американска компания от Силициевата долина, ориентирана към производството на електромобили и към решения за съхранение на енергията. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във