Банкеръ Daily

Пари и пазари

Tesla с нов рекорд в продажбите на електромобили

Американската компания Tesla е доставила рекордните 112 хил. електрически автомобила през последното тримесечие на 2019 г., включително над 92 хил. от Model 3 и над 19 хил. от Model S/X. Купувачите са бързали да се възползват от субсидиите при покупката на електрически автомобил на няколко пазара, информира Bloomberg TV.

През третото тримесечие компанията е продала близо 97 хил. превозни средства, което е и предходният рекорд в рамките на само едно тримесечие. Така за 2019 г. Tesla е продала общо 367.5 хил. електрически автомобила.

Също така Tesla има добри новини от Китай. Произведените електромобили Model 3 в новия завод на Tesla в Шанхай ще са част от системата с държавните субсидии на Китай. Освен това седаните на компанията, които са сглобени в азиатската страна, ще бъдат освободени от данък продажба.

Китай може да се превърне в най-големия пазар за Model 3, според ръководството на Tesla

Международните продажби на Model 3 започнаха в началото на 2019 г. и са ключова част от общите продажби на компанията през изминалата година. През октомври автопроизводителят обяви, че приходите му на американския пазар са се повишили с близо 40% на годишна база през третото тримесечие на 2019 г.

Акциите на Tesla нараснаха на извънборсовата търговия с близо 2% след представените данни за изминалата година.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във