Банкеръ Daily

Пари и пазари

Tesla пуска безпилотни таксита през 2020 година

Tesla планира през 2020 г. да пусне безпилотни таксита в САЩ, съобщи основателят на компанията Илън Мъск по време на събитие. "Очакваме пускането на първите роботаксита без шофьор през следващата година. Сигурен съм, че някъде ще получим съответното разрешение", отбеляза предприемачът, цитиран от CNN.

Според Мъск, компанията ще създаде отделен автопарк за реализирането на тази амбициозна цел. Същевременно собствениците на автомобили Tesla също ще могат да предлагат колите си за платени таксиметрови услуги. По този начин собствениците на електрически превозни средства ще могат да печелят до 30 хиляди долара годишно, сподели очакванията си предприемачът и подчерта, че целият екип на Tesla работи по осъществяването на тази прогноза.

Компанията Tesla е основана от Мъск през 2003 година. Първоначално фирмата се е специализирала само в производството на електрически превозни средства, но по-късно започва да се развива в областта на създаването на слънчеви батерии и други системи за съхранение на енергия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във