Банкеръ Daily

Пари и пазари

Tesla не откри системен дефект в автомобилите си

Производителят на електрически превозни средства Tesla Inc заяви, че не е открил системни пропуски в своите превозни средства след разследването на самозапалил се паркиран автомобил в Шанхай. Компанията съобщи в изявление, публикувано на социалната медия в Weibo, че съвместният разследващ екип е провел проучване и е направил анализ на батерията, софтуера, данните за производството и историята на автомобилите.

Разследването не е установило систематичен дефект, а първоначалните резултати показват, че този инцидент е причинен от единична повреда на акумулаторния модул, разположен в предната част на превозното средство, заявиха от Tesla. Компанията е преработила настройките за управление на заряда и топлината на автомобили Model S и Model X чрез обновяване на софтуера, за да подпомогне допълнително защитата на батерията и да подобри дълготрайността на заряда й.

Японският производител на батерии Panasonic доставя Tesla с акумулаторни клетки, но не и модули, които са група от клетки, свързани заедно. Автопроизводителят заяви, че при техните електрически автомобили има почти 10 пъти по-малка вероятност от възникване на пожар в сравнение с бензиновите автомобили.

Facebook logo
Бъдете с нас и във