Банкеръ Daily

Пари и пазари

Tesla достави рекордните 97 000 автомобила през третото тримесечие

Производителят на електрически автомобили Tesla достави рекордните 97 000 превозни средства в световен мащаб през третото тримесечие на годината. Доставките остават под прогнозните очаквания на изпълнителния директор на компанията Илън Мъск за 100 000 продадени автомобила на бранда за периода до края на септември.

Tesla надмина последния си рекорд за доставката на 95 200 електрически превозни средства през второто тримесечие на 2019 година. Доставките на автомобили на компанията се следят внимателно от инвеститорите в индустрията, отчитайки превозните средства, които са продадени и физически доставени на клиентите. Тази стойност е считана за барометър за това как се представя Tesla след като производителят успя да се върне към печалба след две тримесечия на загуби.

Макар от Tesla да влизат в четвъртото тримесечие на годината с изоставане при поръчките, компанията планира да преодолее това забавяне на продажбите в световен мащаб като увеличи производствената си дейност спрямо пазарното търсене. Tesla е доставила 79 600 автомобила Model 3 и 17 400 автомобила Model S и X през третото тримесечие на годината спрямо доставените през третото тримесечие на 2018 г. 55 840 модела 3s и 27 660 модела S и X. Доставките на по-скъпите и застаряващи автомобили Model S и X заемат 18% дял от общите доставки през третото тримесечие, което е приблизително същата стойност като предходното тримесечие, но рязък спад от 33% на годишна база. През тримесечието, приключващо през септември, производството на автомобили Model 3 представлява 83% от общото производство на Tesla през периода.

Facebook logo
Бъдете с нас и във