Банкеръ Daily

Пари и пазари

„Телематик ИБ“ ще регистрира акциите си във Франкфурт

Съвета на директорите на компанията за хазартни игри онлайн, която оперира под търговската марка Palms Bet – „Телематик Интерактив България“ АД, е взел решение да се предприемат необходимите действия за бъдеща регистрация на акциите на дружеството за търговия на Франкфуртската фондова борса (Frankfurt Stock Exchange).

„Това решение бе взето в съответствие с визията за развитие на дружеството в средносрочен план, с потенциал за значителен растеж и експанзия на международния пазар, както и за обезпечаване на по-добра ликвидност и привлекателност на акциите на компанията“, посочват от оператора на хазарнти игри.

Търговията с акции на „Телематик Интерактив България“ започна на „Българска фондова борса“ започна през март тази година след успешно първично публично предлагане (IPO) Размерът на емисията на дружеството  е 4 320 006 лв., разпределен в същия брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 лев. Книжата на компанията се търгуват на Основен пазар на БФБ, Сегмент Standard.

При последното ребалансиране на индексите на БФБ през септември  „Телематик“ влезе в широкия индекс на най-ликвидните дружества BGBX40.

За деветте месеца фирмата отчита над 34% годишен ръст на продажбите. Нетната печалба също расте - до 17.4 млн. лева при 14.3 млн. лева година по-рано.

Това беше и първото първично публично предлагане на БФБ за 2022 година, а с него собственикът на лиценза на платформата за казино и спортни залози PalmsBet стана публично дружество.

 

Франкфуртската фондова борса

(Frankfurter Wertpapierbörse, FWB) е най-голямата германска компания, която е и сред най-големите фондови борси в света. Оператор на борсовия оператор е акционерното дружество Deutche Borse AG. Централният офис се намира във Франкфурт на Майн.

Началото на борсата е поставено през 1585 г. с приемането на единен обменен курс във Франкфурт на Майн, който по онова време вече е голям европейски търговски център. Заема лидерска позиция в Германия през 1949 година. Предадена е под контрола на Deutche Borse Group през 1993 година.

Основният индекс е DAX (Deutscher Aktienindex), който отразява цените на акциите от 30 най-големи германски компании, и представлява барометър за състоянието на немската икономика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във