Банкеръ Daily

Пари и пазари

„Телелинк“ планира да предложи на БФБ мажоритарен пакет акции през 2022 г.

Любомир Минчев

"Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД има готовност да предложи за продажба на „Българска фондова борса“ АД мажоритарен пакет акции в размер над 50%, считано от началото на 2022 година. Това става ясно от изявление на Любомир Минчев, съосновател и мажоритарен акционер на компанията, което той публикува от свое име и от името на другите двама продаващи акционери. Предвид достигнатото развитие на компанията ще се търси стратегически инвеститор, който да ускори и развие потенциала й.

Припомняме, че до момента бяха реализирани три транша, като част от заявеното намерение да се продадат до 30% от капитала на дружеството на БФБ до края на 2021 година.

Любомир Минчев коментира, че към момента продаващите акционери не виждат основания за нов транш. „Считаме, че с вече реализираните 21%, привличането на широк кръг местни и чуждестранни инвеститори и успешното представяне на „ТБС Груп“ на БФБ през изминалата година и половина целите на тази първоначална програма са до голяма степен изпълнени. Затова, въпреки че не е изключена на по-късен етап, пълната реализация на тази програма до 30% за мен не е самоцел“, отбелязва Минчев.

В резултат на добрите резултати през последната година „Телелинк Бизнес Сървисис Груп" все повече навлиза в полезрението на големи международни компании от сферата на информационно-комуникационните технологии.

Според Любомир Минчев „ТБС Груп“ е достигнало ниво на развитие, на което такава компания би имала интереса да влезе в ролята на стратегически инвеститор, който да ускори и мултиплицира значително потенциала на компанията. „Подобен инвеститор би подпомогнал разширяването на съществуващи и завоюване на нови пазари както в Балканския регион, така и във все по-перспективните корпоративни сегменти на Западноевропейския, Северноамериканския и глобален пазар. Логично е  евентуална такава инвестиция да бъде в размера на мажоритарен дял, който да гарантира на подобен инвеститор необходимата мотивация и контрол за постигането на тези цели”, допълва Любомир Минчев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във