Банкеръ Daily

Пари и пазари

Технологиите помагат на по-възрастните да комуникират с младите хора

Стратегията на Lenovo за интелигентна трансформация е насочена към удовлетворяване на потребителските желания за иновации, което е заложено в целия продуктов портфейл. Наскоро компанията проведе проучване, в което се включиха над 15 000 души от цял свят, а резултатите тя представи в четвъртък. Според него 40% от анкетираните се чувстват "много" или "до известна степен" по-млади с 11 години, благодарение на технологиите.

Изследването показва още, че по-възрастните поколения смятат, че използването на технологиите им помагат да комуникират по-добре с по-младите хора и да се чувстват по-жизнеспособни и по-информирани. Този факт е особено видим при ролята, която умните устройства (от персонални компютри и таблети до умни домашни асистенти и др.) играят в отношенията със семейството и приятелите. Според 75% от хората технологиите им помагат да поддържат връзка със семейството и приятелите им, които живеят далеч.

Интересно е, че над три четвърти от работещите родители посочват, че технологиите им помагат да се чувстват по-емоционално свързани с децата си. Също така 67% са убедени, че устройствата имат положително въздействие върху способността да подобрят цялостното си здравословно състояние. От друга страна, според над 50% от анкетираните се оказва, че използването на умните устройства и компютрите им пести над 30 минути дневно, което помага на хората да свършат дадена работа по-бързо или по-ефективно.

“Налице е все по-силна връзка между иновациите и благосъстоянието на хората. Умните технологии не само помагат на хората по цял свят да са по-свързани, но и им осигуряват състрадание и емпатия, като градят по-добри връзки между тях", по думите на Дилип Батия, вицепрезидент на отдела за "Потребителско и клиентско преживяване" на Lenovo. Според него “Технологиите имат трансформиращата способност да обединяват хората от различни поколения и сфери на живот и да им помагат да живеят по-здравословно и по-пълноценно. Ние в Lenovo вярваме страстно в идеята да създаваме по-умни технологии за всички, затова сме съсредоточени върху целта да правим технологиите достъпна и неизменна част от ежедневието на повече хора".

А едно от новите иновативни решения на Lenovo, подходящо за ползване от цялото семейство, e Yoga Smart Tab - удобен за работа и забавление в движение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във