Банкеръ Daily

Пари и пазари

Световен лидер в киберзащитата подписа глобално споразумение с Advantech

Компанията за киберсигурност Acronis подписа ново глобално споразумение за дистрибуция с Advantech. Двете фирми си сътрудничат в областта на свързването на системи и софтуер още от 2011 г., разработвайки интегрирани решения за индустрията. С новото споразумение Acronis и Advantech разширяват стратегическото си партньорство в сферата на дистрибуцията. Компаниите вече ще си сътрудничат също и в интегрирането на решения за управление и съвместно проектиране на устройства. Решенията за киберзащита на Acronis адресират петте вектора на киберзащитата – безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност.

"Щастливи сме, че продължаваме сътрудничеството си с Advantech с това ново споразумение. Уверени сме, че заедно с впечатляващата дистрибуторска мрежа на Advantech, ние ще можем по-добре от всякога да предоставим качествена киберзащита на организации по целия свят", подчерта основателят и изпълнителен директор на компанията Сергей Белоусов, цитиран от Tech News.

Същевременно стана ясно, че българският клон на компанията за киберсигурност Acronis планира да увеличи екипа си 2-3 пъти в рамките на една година. В момента служителите в Acronis България са над 160, но до края на 2020 година се очаква техният брой да нарасне до 250 души. Освен у нас, фирмата има офиси в Сингапур и Швейцария. За да успее да постигне планираното бързо разрастване, компанията ще си сътрудничи с университети и образователни организации от цялата страна като фокус в развитието на българския офис ще бъде научно-изследователската сфера.

Acronis е международна компания, основана в Сингапур през 2003 г. Компанията има над 1000 служители в 18 страни, близо 5 милиона потребители и обслужва 500 000 предприятия. Продуктите на Acronis се предлагат от 50 000 партньори и доставчици на услуги в над 150 страни на повече от 20 езика. Acronis навлезе в София, България през лятото на 2018 г. с основната цел да разгърне най-голямото местоположение на Acronis R&D в Европа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във