Банкеръ Daily

Пари и пазари

Съдът вписа промени в управлението на "НУРТС България"

В Търговския регистър са вписани промени в съвета на директорите на "НУРТС България" АД - София, съобщиха от дружеството. Решението за тях е взето от извънредното общо събрание, проведено на 11 ноември. Тогава Георги Янчев и Евгений Гълъбов са били освободени от длъжност и отговорност, а сега са заличени и като членове на борда.

Съставът на мениджмънта е попълнен с Даниела Езерска. Съветът на директорите на водещия доставчик на услуги по излъчване и пренос на радио и телевизионни програми в България се състои от пет човека, а тя управлява фирмата заедно с Оливие Куриол, Пенчо Даскалов, Емил Атанасов и Свилен Попов. Последните двама, както и досега, ще представляват дружеството.

Компанията притежава мрежа от над 700 радио и телевизионни станции в цялата страна. Основни клиенти на "НУРТС България" са Българско национално радио, БТВ, Нова ТВ, ТВ7, Виваком, Мобилтел, Глобул и много други частни и държавни фирми. От 2013 г. компанията реализира цифрово ефирнo излъчване в страната с покритие 96.2% по население.

По 50% от капитала на НУРТС държат "Манселорд лимитед" и "Блусат Партнърс".
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във