Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Стара планина холд" продаде дяловото си участие във „Винпром" - Велико Търново

"Стара планина холд" АД продаде дяловото си участие от 33 492 броя акции, всяка с номинал 2 лева, представляващи 95.69 % от капитала на дружеството "Винпром" АД - Велико Търново. Цената  на сделката е 2 250 000 лв., съобщиха от компанията майка. 

Купувач на акциите е дружество "Синтезия" ООД. Дяловото участие във „Винпром" АД е придобито от "Стара планина холд" през април 2017 г. за цена от 1 953 595 лева. До настоящия момент холдингът е получил приход от инвестицията си в размер на 1 004 760 лева. С продажбата на това дялово участие мениджърите на "Стара планина холд" затвърждават намерението си да концентрират своите усилия и инвестициите на холдинга в дружества от машиностроителния сектор. "След изключване на дружеството от консолидация очакваме консолидираните нетни приходи от продажби на холдинга да спаднат с около 1 млн. лв. на годишна база, отбелязват от холдинга.

"Винпром" АД е фирма, специализирана в производството на натурални вина и ябълков оцет, 15 вида ликьори и алкохолни напитки.
В защита на потребителските интереси дружеството предлага своята бутилирана продукция с етикети защитени в Патентно ведомство като търговски марки, което е гаранция за автентичен произход и високо качество. Предприятието разполага с централна лаборатория за изпитване на потребителските си продукти. Фирмата е сертифицирана в съответствие със стандарта за управление на качеството ISO 9001:2008.
Прогнозите за приходите на винпрома за 2021 година са за над 2.4 млн. лева, което е двоен ръст спрямо последните седем години.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във