Банкеръ Daily

Пари и пазари

Спряната сделка за активите на ЧЕЗ груп сви цените на акциите на дъщерните й фирми

Инвеститорите веднага реагираха днес на новината от снощи за  постановената забрана за концентрация от страна на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) по сделката за придобиването на бизнеса на "ЧЕЗ Груп" в България от "Еврохолд България" АД.

Решението на регулатора излезе след приключването на борсовата търговия на "БФБ-София" вчера.

До обяд в петък (25 октомври) имаше сделки с акциите на двете дъщерни дружества на ЧЕЗ у нас - "ЧЕЗ Електро България" и "ЧЕЗ Разпределение България".

При първото цената на книжата му загуби 16.81% от стойността си до 19 800 лева за един брой при една изтъргувана негова акция.

При "ЧЕЗ Разпределение" котировките се свиха с 4.95 процента. При сделки с 1211 лота инвеститорите свалиха цената под двеста лева и плащат между 168 и 198 лева за дял.  

Борсовата статистика не отчита сделки с акциите на "Еврохолд България" АД.

В своя декларация от "Еврохолд България" АД заявяват: "Еврохолд" приема решението на КЗК като позитивна оценка за финансовата мощ на холдинга и като потвърждение за възможностите на компанията да реализира мащабни придобивания. Това е още един аргумент холдингът да продължи да следва своята стратегия за развитие."

Facebook logo
Бъдете с нас и във