Банкеръ Daily

Пари и пазари

Собственикът на борсата в Ню Йорк иска да купи eBay за над 30 млрд. долара

Собственикът на Нюйоркската фондова борса е направил предложение за поглъщане на eBay Inc., което може да оцени компанията за онлайн пазарувания на повече от 30 милиарда долара, съобщава The Wall Street Journal, като цитира източници, запознати с въпроса.

По техните думи Intercontinental Exchange, или ICE, е отправяла предложения за покупката на eBay и преди. Към момента компаниите не водят официални преговори и няма гаранция, че eBay ще се съгласи.

Ако обаче се стигне до сделка цената ще е огромна. Пазарната капитализация на еBay възлиза на над 28 милиарда долара,а ICE ще трябва да плати и премия над тази цена.

ICE е заинтересована преди всичко от основния бизнес на eBay, казват източници, а не от неговото класифицирано подразделение, което компанията за онлайн пазарувания обмисля да продаде. Цената му възлиза на около 10 милиарда долара.

ICE може би вижда възможност да използва технологичния си опит в свързването на купувачи и продавачи, което да допринесе за повишаването на оборота на eBay.

Facebook logo
Бъдете с нас и във