Банкеръ Daily

Пари и пазари

Смекчаването на американските санкции срещу Huawei е шантаж

Трудно е да се прогнозира дали ще продължи да ескалира търговската война между САЩ и Китай, в която пореден епизод  са санкциите срещу телекомуникационния гигант Huawei, заяви доц. Евгений Кандиларов пред БНР. Той отбеляза, че това се дължи на факта, че действията на американския президент Доналд Тръмп са трудно прогнозируеми.

"Смекчаването на американските санкции срещу Huawei е част от играта на шантаж", заяви доц. Кандиларов и подчерта, че има здрава икономическа логика, която ще започне да дава своите ефекти.

"За мен това, което върви, в крайна сметка ще произведе обратен ефект за американския бизнес, защото реципрочните мерки, които Китай започна да прилага ще доведат до доста сериозни загуби за редица американски производители", допълни доц. Кандиларов. Позицията на доцента е, че конкурентът Apple ще претърпи сериозни загуби, ако тяхната продукция бъде изместена от тази на Huawei на азиатския пазар.

По думите на Кандиларов има доста публикации, които ни карат да се замислим защо всичко това се случва точно в момент, в който Huawei излиза на водещи позиции в световен мащаб и се превръща в една от най-мощните компании производители на високотехнологични продукти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във