Банкеръ Daily

Пари и пазари

Ски-ваканцията у нас ще е по-скъпа тази зима

Подготовката за зимния сезон в големите ски курорти вече започна. Преди дни Банско беше обявен за най-евтината ски дестинация в Европа сред 31 курорта. Седмична ваканция там струва 405 паунда, показва британската класация. По данни на министерство на туризма 1,7 млн. чужденци ще влязат в страната през зимните месеци, като 210 хил. от тях ще карат ски или сноуборд.

В Боровец ден по пистите вече ще струва 58 лева. При онлайн презареждане отстъпката ще е 5%. Такава ще бъде новата цена и в Пампорово. Там картата от 58 лв. ще важи за двете писти – "Пампорово" и "Мечи чал", между които туристите ще се извозват с шатъл. Все още концесионерът в Банско не е обявил цените на картите. Но вероятно ръст ще има и там.

“Нашата ценова политика въобще не е гъвкава по отношение на лифт картите. Туроператорите е хубаво да знаят цените, за да си направим кампаниите, да продаваме много по-отрано, а не да чакаме последния момент“, коментира Димитър Попов от Асоциацията на българските туроператори пред Нова телевизия.

Засега хотелиерите и в трите курорта не предвиждат скок в цените на услугите. Заведенията обаче готвят по-скъпи менюта.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във