Банкеръ Daily

Пари и пазари

„Сирма Груп“ закупи 55% от ИТ фирмата „Ти Би Ай Инфо“

Софтуерната компания "Сирма Груп холдинг" АД купи мажоритарен пакет от акциите на ИТ дружеството "Ти Би Ай Инфо" АД и неговото дъщерно дружество "Ейч Ар Ем Солюшънс" АД, съобщиха от дружеството купувач. Това е станало на 5 юли в изпълнение на решение на съвета на директорите му, които са отчели потенциалната синергия с фирмите от холдинга и по-специално със „Сирма Ай Си Ес“ АД и „Сирма Солюшънс“ АД, отбелязват от компанията. „Сирма Груп холдинг“ придоби дял от 55% от акциите на "Ти Би Ай Инфо", което официално става член на групата.

Дружеството „Ти Би Ай Инфо“ е специализирано в ИТ услуги в областта на застрахователния сектор и управление на човешките ресурси. В момента то има над 40 служители, които са осигурили на фирмата си приходи от над 3 милиона лева през миналата година.

"Tи Би Ай Инфо" е консултантска компания в ИТ сферата с дългогодишен опит и присъствие на европейския пазар. Създадена през 2002 година, тя има множество завършени проекти, основна част от които са свързани с финансите и застраховането. Предметът на дейност на фирмата е консултиране, внедряване, разработка и поддръжка на софтуерни решения за управление на бизнеса, облачни системи и интегрирани мобилни приложения.

Дружеството е създател на собствен чатбот - най-новото поколение софтуер за успешни продажби, маркетинг и обслужване на клиенти. То е и дългогодишен ИТ партньор на компаниите от VIENNA INSURANCE GROUP.

Facebook logo
Бъдете с нас и във