Банкеръ Daily

Пари и пазари

Сингапурските власти и Shell дават 9 млн. долара за стартъпи

Сингапурската агенция за енергиен пазар, съвместно с пристанищния оператор PSA и английско-холандската компания за петрол и газ Shell ще създадат фонд в размер на 8.7 милиона долара за финансиране на технологии в областта на интелигентните енергийни системи, съобщи Business Times.

Фондът ще предоставя безвъзмездни средства на конкурентна основа, насърчавайки разработването на иновативни решения в областта на интелигентните енергийни системи за пристанищния терминал Пасир Панджанг. Основно предизвикателство пред стартъпите ще бъде да открият начини за намаляване на потреблението на енергия и емисиите на въглероден диоксид чрез интегриране на възобновяеми енергийни източници и нови подходи за съхранение на енергия.

Участниците ще имат възможност да тестват своите решения на практика и да се възползват от подкрепата на организаторите при разработването и внедряването на иновации. Предполага се, че това ще бъдат решения, свързани с разпределени електроцентрали, устройства за съхранение на енергия и интернет на нещата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във