Банкеръ Daily

Пари и пазари

Сигнализират ли облигационните пазари за възможна предстояща рецесия в САЩ?

Американските акции намаляват ръста си, но повечето сектори в S&P 500 са нагоре, а енергийният отчита най-големи загуби. Това каза Ренита Янг по BloombergTV, като добави, че облигационните пазари дават сигнал за възможна предстояща рецесия, което държи под напрежение инвеститорите.

Доходността по ДЦК се насочва обратно към 18-месечни ниски нива. Ръстът на БВП на САЩ за първото тримесечие е преразгледан надолу с по-малко от очакваното – това показва по-високи нива на потребление и износ отколкото се очакваше първоначално. "Данните може донякъде да успокоят опасенията на инвеститорите, че американската икономика губи импулс. В същото време обаче скорошни доклади намекват за по-мрачни изгледи за това тримесечие паралелно със задълбочаващия се търговски спор", подчерта експертът.

Пазарната оценка на американската компания за дамско облекло и аксесоари J.Jill Inc. падна до под 100 млн. долара, след като търговецът съобщи за неоправдаващи очакванията финансови резултати, както и лоша бъдеща прогноза, отбелязва Ренита Янг.

Facebook logo
Бъдете с нас и във