Банкеръ Daily

Пари и пазари

Siemens е най-устойчивата компания в своята категория

Немската компания Siemens AG, която има бизнес и у нас, оглави класацията за най-устойчивите компании в своята категория на престижния индекс за устойчивост Dow Jones Sustainability World Index - DJSI. Това стана  ясно след оповестяването на резултатите от годишния доклад на Dow Jones World Indices.
Компанията получи най-високи оценки във всички три оценявани направления - икономика, околна среда и социална ангажираност, в своята категория "Индустриални конгломерати". В допълнение RobecoSam - инвестиционна компания с фокус върху устойчивостта, която оценява различни аспекти от дейността на едно дружество и публикува индексите за устойчивост на Dow Jones (Dow Jones Sustainability Indices - DJSI), оцени високо дейностите на Siemens в области като риск и кризисен мениджмънт, етичен бизнес, иновации, опазване на околната среда, човешки права и развитие на хората, привличане и задържане на таланти. 
"Устойчивостта е и ще продължи да бъде основен фактор за успех както за компанията, така и за нашите клиенти. Затова за нас водещата позиция в DJSI е изключително признание, за което принос имат много колеги по целия свят", коментира Роланд Буш, главен технологичен директор и член на Управителния съвет на Siemens AG, отговарящ за устойчивото развитие.
The RobecoSam/Dow Jones Sustainability Indices са най-известните рейтинги за устойчивост в света. В тях RobecoSam оценява повече от 4000 от най-големите глобални и публично листвани компании от 60 индустрии. 
Siemens е включена в световния Индекс за устойчивост на Dow Jones за деветнайсти пореден път. Компанията е част и от DJSI Europe Index, обединяващ водещите в областта на устойчивостта компании в Европа. По този начин германският технологичен лидер затвърждава позицията си на една от най-устойчивите компании в световен мащаб. През 2017 г. Siemens бе класирана на второ място в своята категория.

Siemens AG (с централи в Берлин и Мюнхен) е глобален технологичен лидер, чието име е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие в продължение на повече от 170 години. Компанията развива дейност в над 200 страни, предимно в сферата на електрификацията, автоматизацията и цифровизацията и е един от най-големите световни доставчици на енергийно-ефективни технологии. Siemens е водещ доставчик на офшорни вятърни турбини, турбини с комбиниран цикъл за производство на електроенергия и решения за пренос на мощности, както и пионер в областта на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерните решения за промишлеността. Акции на „Сименс“ АГ се котират на Франкфуртската и Нюйорската фондови борси от 12 март 2001 година.

Siemens България е част от Siemens AG - световен лидер в производството на иновативни продукти, технологии и решения в сферата на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията. Компанията е водещ доставчик на турбини с комбиниран цикъл за производство на електроенергия и решения за пренос на мощности, вятърни турбини, пионер в областта на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерни решения за индустрията. В България компанията присъства вече 140 години. Част от структурата на Siemens в България е и фабрика за измервателна апаратура за продукти високо напрежение в град Правец.

Facebook logo
Бъдете с нас и във