Банкеръ Daily

Пари и пазари

Шефът на Apple е впечатлен от дистанционната работа, обмисля промени за постоянно

Главният изпълнителен директор на Apple Inc. Тим Кук заяви, че е впечатлен от способността на служителите да работят дистанционно и прогнозира, че някои нови работни практики ще останат и след пандемията. 

Кук изтъква, че Apple е създала продукти, включително нови часовници и iPad, които ще излязат на пазара навреме, въпреки необходимостта повечето служители да работят далеч от офиса поради Covid-19. Опитният мениджър намекна, че едва ли компанията ще се върне към работния процес отпреди пандемията, защото мениджмънтът на Apple е установил как някои процеси се случват по-добре виртуално. 

Все пак неговото мнение контрастира с изявленията на други топ мениджъри като шефа на Netflix Inc. и главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън , който предупреди за трайно увреждане, ако работниците скоро не се върнат в офиса.

Кук на свой ред каза, че около 10-15% от служителите на Apple са се върнали в офиса и се надява по-голямата част от персонала да може да се върне в новия кампус на компанията в Силициевата долина през следващата година.

В същото време във Великобритания отново преминават към дистанционен режим на работа. Британското правителство призова обществеността да работи отново от вкъщи, ако е възможно,а премиерът Борис Джонсън се очаква да обяви нови ограничения за баровете и ресторантите в опит да спре вълната от случаи на коронавирус.

През лятото правителството на Джонсън насърчи обществеността да се върне на работа, да харчи в магазините и въведе отстъпки в ресторантите,  за да стимулира хората да се хранят навън. Сериозен ръст на заразените от Covid 19 в последно време обаче принуди правителството и местната властта постепенно да започнат връщат ограниченията в социалния живот.

Facebook logo
Бъдете с нас и във