Банкеръ Daily

Пари и пазари

ScaleFocus разраства технологичното си портфолио с присъединяването на Upnetix

Заедно с екипа на Upnetix, ScaleFocus ще увеличи капацитета и техническите си умения в софтуерното инженерство и дигиталната трансформация

ScaleFocus, компания, специализирана в професионалните технологии, софтуерното инженерство и дигиталната трансформация, присъединява 100% от софийското дружество Upnetix към портфолиото си. Upnetix е една от 50-те агенции в света, сертифицирани за разработка на Google, с фокус върху дигитална трансформация и устойчиви уеб и мобилни софтуерни решения.

"Заедно с екипа на Upnetix, ScaleFocus ще увеличи капацитета и техническите си умения в софтуерното инженерство и дигиталната трансформация", казва Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus. "Радваме се да приветстваме в нашето семейство хора, които споделят същите ценности и страст към иновации, просперитет на клиентите и развитие на таланта." С присъединяването на Upnetix, екипът ще наброява над 600 професионалисти, които предоставят цялостна консултация, ефективно изпълнение и иновации на своите клиенти. Чрез сделката виждаме чудесна възможност да повишим добавената стойност, която предоставяме на клиентите си, да ускорим растежа си и да се превърнем в една от най-значимите, базирани в ЕС, компании в областта на дигиталната трансформация, добавя Цеков.

Изпълнителният директор на Upnetix Радослав Гайдарски споделя по повод присъединяването: "Горди сме и сме развълнувани да станем част от семейството на ScaleFocus. През последните години сме партньори по множество проекти. Заедно създаваме технологични решения с най-високо качество. Като се вземат предвид сходните ценности и мисии на двете компании, присъединяването ни към ScaleFocus е логичната следваща стратегическа стъпка. Убеден съм, че това е класически сценарий на печеливша ситуация, при която клиентите на Upnetix и ScaleFocus ще се възползват от обновено и разширено портфолио от продукти и услуги, а екипите ни ще придобият допълнителни умения. Upnetix ще постигне още по-високи темпове на растеж и ще разшири обхвата на клиентите си, като остане фокусирана върху основните си компетенции. Казано с прости думи - развълнувани сме, че сме тук днес! "

ScaleFocus е основана през 2012 г. в София. Компанията е специализирана в областта на съвременните софтуерни технологии и дигитална трансформация чрез автоматизация, използване на облачни технологии и модернизация на наследствени системи. Обслужва средни и големи корпоративни клиенти в Северна Америка и Западна Европа. Има офиси в Лондон, Мюнхен, Цюрих, Вашингтон, Пловдив и Бургас. През октомври т.г. компанията планира да открие свое представителство и във Варна. Към септември 2018 г. ScaleFocus има над 500 служители.

С персонал от 120 технологични професионалисти, Upnetix е един от най-големите доставчици на софтуерни разработки в България и най-влиятелната местна мобилна и фокусирана върху дигиталните трансформации компания. През 2017 г. Upnetix стана първата и единствена сертифицирана агенция за програмисти на Google.  Компанията има множество награди от институции като Forbes и GSA. Обявена е за най-динамично развиващата се организация във софтуерния и аутсорсинг сектор в България за 2017 г. и 2018 г. в класацията "Топ 100" на ИКТ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във