Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Самсунг" започва изследване на 6G мрежи

Южнокорейският технологичен гигант "Самсунг Електроникс" е започнал проучване на комуникационните технологии от шесто поколение в своя изследователски център в Сеул, съобщи информационната агенция Yonhap.

"Разширихме екипа си от специалисти, които разработват стандарти за телекомуникационни технологии. Те започнаха изследвания в областта на 6G,"заяви представител на корпорацията. Центърът се състои от екипи за разработване на 6G мрежови решения, както и проучване на 6G мрежови стандарт. Агенцията отбелязва, че изследователският екип на "Самсунг Електроникс", паралелно с разработването на 6G технологията, ще работи и за създаването на изкуствен интелект и роботи.

На 4 април Южна Корея стана първата страна, която започна търговска експлоатация на мобилните комуникации от пето поколение. Неговата скорост на пренос на данни достига 25 ГБ/сек. Такива индикатори позволяват онлайн излъчването на видео с резолюция от Ultra HD 8K. Прогнозите са стандартът 6G да замени комуникациите от пето поколение не по-рано от 2025 г.

"Самсунг Електроникс" е най-големият производител на електроника в света. Компанията е разположена в Сувон, Южна Корея. "Самсунг Електроникс" е най-голямата компания в страната и основна част от "Самсунг Груп". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във