Банкеръ Daily

Пари и пазари

Samsung отлага пускането на новия си сгъваем смартфон

Samsung Electronics отложи пускането на пазара на новия си сгъваем смартфон Galaxy Fold за неопределено време, след като миналата седмица беше публикувана информация, че екранът се чупи само след няколко дни ползване, информира The Guardian.

Компанията планираше да пусне модела Galaxy Fold в петък, 3-ти май, в Обединеното кралство, но вместо това ще започнат подробни вътрешни тестове, а новата дата ще бъде обявена през следващите седмици.

Забавянето е пречка за Samsung и за пазара на смартфони като цяло, които се надяваха, че чрез сгъваемия смартфон ще бъдат разгърнати нови иновации в индустрията. Galaxy Fold, на цена от 1,980 долара нямаше намерение да бъде масов пазарен хит, но мнозина се надяваха, че ще намекне за нова вълна от напредък при смартфоните - област, която изостава през последните години.

Но потребителите на устройства бързо откриха проблем с Galaxy Fold, който е около размера на средния смартфон, когато е сгънат, и с размерите на малък таблет, когато двете му страни са разгънати.

Няколко журналисти съобщиха, че вътрешните екрани на новия модел трептят, замръзват и накрая се изключват при използването му още през първите няколко дни.

Ранна инспекция показа, че може да има проблеми, когато се окаже натиск върху зоните, които държат телефона при отваряне и затваряне, съобщава Samsung в изявление, в което обявява закъснението при старта в понеделник. Открит е и проблем, при който „вещества, намерени във вътрешността на устройството, са засегнали работата на дисплея“.

Samsung заяви, че ще намери начини за по-добра защита на екраните и ще обясни на хората, че външният защитен слой трябва да остане включен.

„Много потребители споделиха с нас огромния потенциал, който виждат, някои ни показаха и че устройството се нуждае от допълнителни подобрения, които биха могли да осигурят възможно най-доброто потребителско изживяване“, се казва в изявлението на компанията. "За да оценим напълно тази обратна връзка и да извършим допълнителни вътрешни тестове, решихме да забавим пускането на Galaxy Fold."

Акциите на Samsung поевтиняха с почти 5% от миналия вторник, тъй като сегашният проблем напомня на потребителите за провала на модела Galaxy Note 7 преди три години. Samsung понесе милиарди долари загуби през 2016 г., след като беше принуден да прекрати производството на смартфона и всички бройки бяха изтеглени след неразрешен проблем със запалването на някои от тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във