Банкеръ Daily

Пари и пазари

Ryanair реализира най-ниска годишна печалба от 4 години

Ryanair обяви най-слабата си годишна печалба в последните четири години. От компанията съобщиха, че очакват спад на печалбите и през следващата година поради затрудненията на най-големите нискотарифни превозвачи в Европа, свързани със свръхкапацитета, както и забавяне при доставката на самолети Boeing 737 Max.

Печалбата след данъчно облагане за финансовата година до 31 март на авиокомпанията е била 1.02 млрд. евро, спрямо 1.45 млрд. евро през предходната година, като тези данни не включват загубата на 139 милиона евро от придобиването на австрийската авиокомпания Lauda през миналата година.Според компанията печалбите могат да спаднат още през тази и следващата година, до приблизително 750 и 950 милиона евро.

Авиокомпанията заяви, че тарифите й за предстоящите шест месеца са по-ниски от миналогодишните и очаква тези тенденцията да се запази. Голяма част от европейците прекратяват резервациите за лятната си ваканция поради опасения как ще се развие процесът на Брексит и това се отразява негативно на продажбите, подчертаха влошаващата се търговска среда и конкурентни самолетни компании.

Facebook logo
Бъдете с нас и във