Банкеръ Daily

Пари и пазари

Ръст на продажбите на печатащи устройства в Европа

През второто тримесечие на годината продажбите на печатащи устройства в Централна и Източна Европа в парично изражение нарастват с 2.3% спрямо същия период на миналата година до 387 млн. долара. Около 1.2 милиона печатащи устройства са продадени в региона в периода април-юни 2019 г., показват данни на анализаторската компания IDC.

Пазарът на печатащи устройства в Централна и Източна Европа от началото на тази година е намалял с 4.7% по брой на продажбите, но нараства с 2% като стойност. Броят на доставките отчита спад с 2.9% през второто тримесечие на годината и възлиза на около 1.2 милиона устройства, съобщава Tech News. Лидери на пазара в този сегмент в Централна и Източна Европа са компаниите HP, Canon и Brother. Първо място по пазарен дял заема компанията HP с 42.8% по брой продадени устройства, следвана от Canon с 15.5% и Brother с 10.9% от пазара на печатащи устройства в периода април-юни 2019 г., отбелязва още IDC.

Русия е най-големият пазар за печатащи устройства в региона на Централна и Източна Европа като през второто тримесечие на годината на страната се падат 39.9% от общия обем на доставките по брой и 35.5% в стойностно изражение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във