Банкеръ Daily

Пари и пазари

Русия намали производството на петрол със 100 хиляди барела на ден

Русия съкрати производството си на петрол от началото на януари с около 100 хиляди барел на ден спрямо нивата на добив през предходния месец в резултат на споразумението с ОПЕК за глобално ограничаване на производството, съобщи Ройтерс.

Производството на петрол и на кондензиран природен газ е било в размер на около 11,1 млн. барела на ден през периода от 1-ви до 8-и януари спрямо 11,21 млн. барела през декември 2016-а и под върховете от 11,247 млн. барела, достигнати през октомври, което е сигнал, че Русия започва да привежда в изпълнение договореното с ОПЕК споразумение за ограничаване на производството на ценната енергийна суровина.

Руският енергиен министър Александът Новак отбеляза, че с оглед на постигната сделка, производството на петрол ще бъде понижено през първите шест месеца на настоящата година към 10,947 млн. барела на ден. Той също така посочи, че Русия планира да намали добивите с 200 хиляди барела ежедневно през първото тримесечие и с общо 300 хиляди барела през второто тримесечие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във