Банкеръ Daily

Пари и пазари

Румънският Wetterbest придобива изцяло Cortina WTB

Румънският производител на покривни системи Wetterbest, част от TeraPlast, подписа споразумение за цялостно придобиване на Cortina WTB - местен производител и дистрибутор на метални керемиди в района на Олтения. Wetterbest увеличава собствения си капитал в Cortina WTB от 51% на 100%. Сделката, чиято стойност не беше оповестена, ще бъде приключена след одобрение от Съвета по конкуренция в Румъния.

"Придобиването на Cortina WTB е част от процеса на развитие на TeraPlast Group. Wetterbest е една от компаниите, които допринасят най-много за приходите на групата и чрез тази придобивка поддържаме плановете си за консолидиране и разширяване на нашата дистрибуторска мрежа и клиентско портфолио на местно ниво и на регионалния пазар", подчерта председателят на борда на директорите на TeraPlast Дорел Гоя, цитиран от SeeNews.

Cortina WTB е един от най-важните производители и дистрибутори на метални керемиди в югозападна Румъния. Wetterbest е вторият най-голям производител на румънския пазар на покривни системи, както по обем, така и по стойност. Понастоящем производството се осъществява на 40 автоматизирани производствени и опаковъчни линии на три места. През първата половина на настоящата година, Wetterbest увеличи приходите си до стойност близо 25 милиона долара. Продуктовото портфолио на TeraPlast Group включва няколко бизнес направления - монтаж, профили от PVC дограма, топлоизолационни панели, прозорци, врати и метални плочки. Групата обхваща компаниите TeraPlast, TeraSteel Румъния и Сърбия, Wetterbest Depaco, TeraGlass, TeraPlast Унгария.

Facebook logo
Бъдете с нас и във