Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Ролс-Ройс" ще съкрати повече от планираните 9000 работни места

"Ролс-Ройс" (Rolls-Royce Plc) вероятно ще съкрати повече от планираните от нея 9000 работни места, съобщи неназован източник от компанията пред немското издание "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" (FAZ) във вторник.

Според информацията на FAZ, оповестената от "Ролс-Ройс" през миналата седмица бройка представлява долният край на планираните съкращения на работни места.

Главният изпълнителен директор на компанията Уорън Ийст определи ситуацията, пред която е изправен "Ролс Ройс" на фона на коронавирусната криза, "най-мрачният час", тъй като производителят на двигатели на самолети понася сериозни бизнес загуби.

Въпреки тази информация акциите на Rolls-Royce поскъпват с над 11% на борсата в Лондон на фона на нарастващия инвеститорски оптимизъм по отношение на постепенното разхлабване на проепидемичните мерки по цял свят и по отношение на разработването на коронавирусна ваксина, предаде БНР.

През миналата седмица Rolls-Royce обяви, че ще бъдат съкратени 9000 работни места поради спирането въздушните пътувания заради пандемията Covid-19. В момента в компанията работят около 52 000 души по цял свят, което означава, че предстоящите съкращения се равнява на почти 20% от работната сила.

Facebook logo
Бъдете с нас и във