Банкеръ Daily

Пари и пазари

Ресторантската верига на Джейми Оливър пред фалит

Джейми Оливър

Главният готвач Джейми Оливър заяви, че е "натъжен" след като веригата му от ресторанти обяви, че е пред фалит и постави в риск 1300 работни места. Компанията е преминала под административно управление като форма за защита от кредитори при фалит. Групата, която включва италианската верига на Джейми, Barbecoa и Fifteen, назначи KPMG за администратори. Общо 25 ресторанта са засегнати, 23 от които са от веригата Jamie's Italian.

Оливър подчерта, че оценява колко трудно е това за всички засегнати. "Бих искал да благодаря и на всички клиенти, които ни харесаха и подкрепиха през последното десетилетие, истинско удоволствие е да ви служим. Ние стартирахме Jamie's Italian през 2008 г., предлагайки  голяма стойност и много по-качествени съставки, най-добрите в класа стандарти за хуманно отношение към животните и невероятен екип, който споделяше обща страст към страхотната храна. И направихме точно това", заяви Джейми Оливър, цитиран от БиБиСи.

Веригата ресторанти на Оливър е поредната жертва на трудната среда на големите търговски улици във Великобритания. Бизнесът на популярния готвач се сблъска с трудности през последните две години, като редица негови ресторанти затвориха. През 2017 г. Оливър затвори последния от ресторантите си Union Jacks и закри списанието си Jamie, което съществуваше близо 10 години. През декември същата година готвачът вложи и 3 млн. паунда от собствените си пари в ресторантьорския бизнес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във