Банкеръ Daily

Пари и пазари

Рей Далио вярва в личностната оценка

Рей Далио

Милиардерът Рей Далио използва различни персонални тестове за наемане на служители и за мениджърски цели в хеджинговия си фонд "Бриджуотър асошиейтс". Той е разработил с помощта на експерти психолози и нова онлайн личностна оценка, която всеки може да ползва безплатно. 

"Направих го, за да могат хората да научат повече за себе си и за другите", споделя Далио за "Си Ен Би Си".

Новият тест, наречен PrincipleYou, отнема около 30-40 минути. А резултатите дават детайлна оценка на начина на мислене, включително тенденциите, уменията и възможностите за професионално израстване, както и дълбоко "гмурване" в основните черти на характера и как те могат да се проявят в реална ситуация.

Включена е и възможност, позволяваща на всеки да сподели резултатите си, защото тестът е създаден с надеждата, че хората ще запознаят с тях приятелите, семействата и колегите си. Просто защото "да научиш как мислиш и как другите общуват с теб е жизнено важно, за да разбереш какво искаш в личния си живот и на работното място", подчертава Далио. 

Разработването на теста е отнело две години и той е основан на последните изследвания в науката за личността, посочва Брайн Литъл - личностен и мотивационен психолог, участвал в създаването на оценката. Литъл е лектор в университета в Кеймбридж и директор на Групата за изучаване на социалната екология в департамента по психология.

В теста са използвани и данните, които Далио и екипът му от "Бриджуотър" са натрупали през годините като "критични за личния и организационния успех". В книгата си "Принципи" милиардерът пише, че е анализирал личностните оценки на съоснователя на "Майкрософт" - Бил Гейтс, на основателя на "Тесла" и на "Спейс Екс" - Илон Мъск и на съоснователите на "Нетфликс" - Рийд Хейстингс, и на "Туитър" - Джак Дорси, за да реши как да изгради "креативните" умения на екипа си. 

Далио описва визионера като личност, която има уникални и ценни виждания и ги налага естетично, по правило преодолявайки съмненията и опозицията на останалите. Правейки разбор на тестовете им, милиардерът допълва, че е разбрал какво е общото между тези успешни фирмени основатели и ръководители, включително: страстно преследване на поставените цели, изключителна готовност за шлифоване, устойчивост и внимание към детайлите. 

За новия тест на Далио PrincipleYou информацията се събират в съответствие с политиката за защита на личните данни и засега той е безплатен и няма планове да бъде платен и в бъдеще. PrincipleYou използва данните само за да подобри прецизността на оценката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във