Банкеръ Daily

Пари и пазари

Разплащателната компания Wirecard отчете ръст на печалбата

Германската финансово-технологичната компания Wirecard повиши прогнозата за печалбата си през тази година след като отчете ръст на трансакциите за второто тримесечие. Финтех компанията очаква оперативните й печалби да нараснат до 765 милиона и 815 милиона евро през тази година. Първоначалните прогнози на компанията бяха за печалба преди лихви, данъци, такси и амортизация в размер на 760-810 милиона евро.

"През първата половина на годината растежът ни се ускори, поради което гледаме изключително оптимистично към втората половина на 2019 г.", заяви изпълнителният директор Маркус Браун. Базираната в Мюнхен Wirecard повиши прогнозите си по "Vision 2020" и вече очаква обем на трансакциите от 230 милиарда евро. Компанията повиши също и прогнозата си за приходите през годината до 3.2 милиарда евро.

През второто тримесечие приходите от продажби на Wirecard са се повишили с 37.4% до 643 млн. евро. Печалбата преди лихви, данъци и амортизации е нараснала до 184 млн. евро за съответния период, което е ръст с 35.6%. В перспектива фирмата ще заложи на дигитализация на бизнес процесите във всички сектори. "В резултат на непрекъснато нарастващия брой клиенти и нарастващия обем на трансакциите, очакваме допълнителни икономии", поясниха от компанията.

Wirecard е една от най-бързо развиващите се дигитални платформи в областта на финансовата търговия. Германската компания предлага на бизнеса и на потребителите постоянно нарастваща екосистема на услуги с добавена стойност за иновативни дигитални плащания - онлайн, мобилни и на мястото на продажба.

Facebook logo
Бъдете с нас и във