Банкеръ Daily

Пари и пазари

Райънеър няма да лети отново, ако средните седалки трябва да останат празни заради пандемията

Шефът на Райънеър (Ryanair) Майкъл О'Лиъри предупреди, че ирландската нискотарифна компания няма да поднови полетите си ако се наложи да остави средните седалки в редовете празни, за да поддържа безопасна дистанция заради коронавируса, предаде Франс прес.

В интервю за в. "Файненшъл таймс" О'Лиъри, който е известен с откровеността си каза, че е предупредил ирландското правителство, че ако възнамерява да въведе такива правила, то или ще плаща за средната седалка или авиопревозвачът няма да лети, тъй като не може да е на печалба със заетост от 66 процента.

Според него оставянето на средните седалки празни не гарантира достатъчна дистанция, тоест е е глупава идея, която така или иначе не води до нищо.

Нискотарифната компания, която спря от летене 99 процента от самолетите си поради почти цялостното спиране на въздушния трафик заради Ковид-19, предупреди в началото на април, че печалбата й ще бъде на най-ниското равнище на очакванията за финансовата година, която приключва в края на март.

Райънъеър обяви обаче, че е в добро финансово положение , без дългове и с достатъчна ликвидност.

Пандемията от коронавируса би могла да намали с 1,2 милиарда броя на пътниците на самолети до септември спрямо година без съществени сътресения, обяви вчера Международната организация за въздушен транспорт (IATA).

Facebook logo
Бъдете с нас и във