Банкеръ Daily

Пари и пазари

Производителят на акумулатори "Елхим - Искра" отчете спад от 30% на приходите през май

Производителят на акумулатори "Елхим - Искра" АД не успя да изпълни прогнозата си за приходи от продажби за месец май тази година. Те са в размер на 1.55 млн. лв., а с натрупване от началото на годината са 11.95 млн. лв., съобщиха от дружеството. Това означава  спад от 30% спрямо приходите към месец май 2019-а.

Припомняме, че прогнозата бе за приходи от продажби в  размер на 1.70 млн. лв. и с натрупване от началото на годината за 12.10 млн. лева.

"Елхим - Искра" АД обяви неокончателен финансов резултат - загуба за месец май от 187 хил. лв. и загуба с натрупване от началото на годината за 503 хил. лева.

От пазарджишката фирма обявиха и прогноза за приходите от продажби за юни тази година в размер на 2.56 млн. лв., а с натрупване от началото на годината - 14.51 млн. лв., което ще е спад от около 26% спрямо приходите от първо полугодие на 2019-а.
От "Елхим - Искра" АД прогнозират, че тенденцията на спад в продажбите ще се запази и през юли, като очакват намалението в приходите от продажби към края на периода да е с около 26% спрямо същия период на миналата година и да продължи да се задълбочава загубата за периода.

Facebook logo
Бъдете с нас и във