Банкеръ Daily

Пари и пазари

Проектът за криптовалута на Facebook получи подкрепата на нов член

След като eBay, Visa, Stripe и други водещи партньори се отказаха от проекта за криптовалута на Facebook, днес "Везни" може да се похвали с подкрепата на нов член - платформата за онлайн търговия Shopify. Компанията ще инвестира поне 10 млн. щатски долара и ще поддържа клон за обработка на трансакции, информира Тechcrunch.

Ако "Везни" успее да се справи с опасенията на международните регулатори, Shopify ще може да обработва трансакции, без да заплаща такси на компании, предлагащи банкови и кредитни услуги. "Везни" е проектирана така, че да трансферира средства между портфейли с минимални такси. Това би спестило средства както на Shopify, така и на над 1 милион търговци, използващи платформата им. "Голяма част от финансовата инфраструктура в света не е изградена така, че да се справи с мащаба и нуждите на интернет търговията“, съобщава Shopify.

Платформата за онлайн търговия става част от проекта приблизително месец, след като телекомът Vodafone обяви, че се отказва от организацията, цитирайки планове за създаване на своя собствена система за дигитални разплащания. 

Другите членове на "Везни" включват Coinbase, Xapo, Anchorage, Bison Trails, Creative Destruction Lab, Andreessen Horowitz, Thrive Capital, Ribbit Capital, Union Square Ventures, Illiad, Farfetch, Uber, Lyft, Kiva, Mercy Corps, Women’s World Banking, Spotify, PayU и Breakthrough Initiatives.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във