Банкеръ Daily

Пари и пазари

Продажбите на Tesla са намалели с 31% през първото тримесечие

Tesla достави значително по-малко превозни средства през първото тримесечие. Доставките й са намалели с 31 на сто, до 63 000, което е под очакванията на анализаторите, предаде ДПА.

Доставките включват 50 900 от най-продавания Model 3, което представлява спад от 20% в сравнение с предходното тримесечие. Американският производител на електромобили, който се бори да увеличи производството си през последните две години, вече среща трудности и с доставките в Китай и Европа. Model 3 е първият Tesla, който е насочен към масовия пазар и е важен за усилията на компанията да генерира приходи, за да плати на инвеститорите и да стимулира развитието на други електрически превозни средства.

През първото тримесечие компанията, с централа в Калифорния, е произвела 77 100 автомобила, което представлява спад с 11%. Tesla, цитирана от Ройтерс изтъкна, че към 21 март е доставила едва половината от бройките за тримесечието, като 10 600 автомобила все още са били в транзитна зона в края на март.

Вчера Tesla съобщи, че очаква отрицателно отражение върху приходите й поради по-слабите доставки и неотдавнашните намаления на цените, предаде БТА.

Тesla е доставила 50 900 бройки от Model 3 през тримесечието, което се оказа под прогнозите за 58 900 броя по данни на Refinitiv. Компанията е продала общо 63 хил. превозни средства, включително 12 100 Model S и Model X. Това е под 27 500 Model S и X, продадени през четвъртото тримесечие на миналата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във