Банкеръ Daily

Пари и пазари

Продажбите на H&M растат с най-бързи темпове от три години насам

Шведският H&M, вторият най-голям търговец на модни стоки в света, отчете днес най-високия си ръст на продажбите в местна валута от три години насам и заяви, че летните му колекции са добре приети от потребителите. Продажбите на компанията са се увеличили с 8% през трите месеца от юни до август спрямо същия период година по-рано, съобщи RTE. Тези данни отбелязват петия пореден тримесечен ръст на бранда и съвпадат с процентите, записани през третото тримесечие на 2016 г., показвайки, че част от ръста на приходите идва от валутните движения. 

"Добре приетите летни колекции и увеличеният пазарен дял потвърждават, че групата H&M е на правилния път с работата си по трансформацията на бранда", подчертаха от компанията. Нетните продажби са се увеличили повече от очакваното с ръст от 12%, достигайки 6.5 милиарда долара. Акциите на H&M тази година са нараснали с 51% на фона на оптимистичните настроения на инвеститорите, че групата се връща към печалба след години на продължителен спад.

През последните години веригата бе изправена пред редица проблеми, тъй като дрехите й станаха по-малко привлекателни за купувачите. Слабите резултати се дължаха на забавянето на продажбите в магазините на основната шведска марка и инвестициите за адаптиране към по-силната конкуренция и бързо променящите се навици за пазаруване. H&M потвърди, че нивата на активност, свързани с работата по трансформацията, са останали високи през третото тримесечие на настоящата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във