Банкеръ Daily

Пари и пазари

Продажбите на автомобили във Великобритания паднаха до 7-годишно дъно

Продажбите на нови автомобили във Великобритания са достигнали най-ниското си ниво от 2012 г. до днес. Това показват данните на Общността на моторните производители и търговци за юли, цитирани от Ройтерс. Докладът на експертите отчита, че продажбите на дизелови автомобили във Великобритания през юли са намалели с над една пета, докато тези на бензиновите се запазват стабилни, а покупките на електромобили бележат сериозен ръст.

Регистрациите на нови автомобили през миналия месец са отчели спад с 4.1% спрямо съответния период на 2018 г. до 157 000, достигайки 7-годишно дъно. Продажбите на британски автомобили в други страни също са се понижили – те са намалели с 3.5% до 1.4 млн. бройки. Общността на моторните производители и търговци отдава спадът през юли на политическата и икономическа несигурност около Брексит и на опасенията на потребителите какви ще бъдат бъдещите регулации на правителството спрямо различните видове двигатели с вътрешно горене. 

Наскоро излязоха данни, показващи, че през първата половина на годината производството на автомобили във Великобритания е намаляло с 20%, след като автомобилната индустрия бе изправена пред отслабване на търсенето на ключови пазари, напрежение в търговията и спад в продажбите на дизелови автомобили в европейските страни. Осем от всеки десет автомобила в страната са били предназначени за износ през полугодието на 2019 г. като през този период 666 521 нови автомобила са излезли от производствените линии спрямо 834 573 през същия период на 2018 година.
<!--[if-->
<!--[endif]--><!--![endif]--><!--![if--><!--[if--><!--[endif]--> <!--![endif]--><!--![if-->

Facebook logo
Бъдете с нас и във