Банкеръ Daily

Пари и пазари

Продажбите на автомобили в САЩ намаляват

Продажбите на автомобили в САЩ намаляват спрямо покачването на цените на автомобилите. Това съобщи CNBC, позовавайки се на проучване на J.D. Power and LMC Automotive.

Продажбите на автомобили от първото тримесечие се очаква да спадне с близо 2,5% спрямо предходната година до 4 милиона, а продажбите на дребно се очаква да намалеят с около 5%, достигайки стойност от 2,9 милиона, разкриват от J.D. Power and LMC Automotive.

"За пръв път от шест години насам продажбите на дребно за първото тримесечие се очаква да паднат до 3 милиона броя. Това е доказателство, че продажбите на автомобили на втория по големина автомобилен пазар в света спадат до рекордни нива, постигнати през годините след финансовата криза.", заяви Томас Кинг, старши вицепрезидент на отдела за данни и анализи на J.D. Power.

Продажбите на автомобили на дребно, които струват под 25 000 долара, вероятно ще намалеят с 12% през тримесечието, което надвишава с два пъти общия спад. Очаква се средната цена на ново превозно средство в САЩ да достигне 33 319 долара, което е най-високата стойност за първото тримесечие, разкрива проучването на J.D. Power and LMC Automotive. Средно купувач плаща 1000 долара повече на покупка, отколкото през първото тримесечие на 2018 година.

Данните сочат, че все повече купувачи се отказват от пазара на нови превозни средства и купуват употребявани автомобили. "Решението на Фед да задържи лихвените проценти ще спомогне за стабилизиране на интереса към повишаване на разходите за закупуване на нов автомобил", отбеляза президентът на LMC Automotive за глобално прогнозиране Джеф Шустер.

Въпреки, че данните са показателни за намаляването на продажбите на автомобили в САЩ, автомобилите продължават да бъдат по-скъпи от всякога, отбелязва CNBC. Автопроизводителите предпочитат да правят по-скъпи камиони и джипове вместо по-евтини автомобили. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във