Банкеръ Daily

Пари и пазари

При рецесия хората трябва да имат финансова възглавница

В условия на приближаваща рецесия и турбуленции на пазарите се препоръчва хората да имат "финансова възглавница". Обикновено това са 3-4 заплати, които те да заделят. Това мнение изрази Мартин Миланов, финансов експерт в Tavex, в предаването "В развитие". "В момента в Европа има продукт,  който предлага срещу малка сума всеки месец да се закупи злато, а след завършването на въпросния абонамент човекът да получи още злато като бонус. Вече има над 3 хил. такива активни абонамента и над 15 кг. продадено злато под формата на кюлчета".

Тенденциите, настъпили в поведението на българите по отношение на финансовото и инвестиционно поведение "В последните няколко години се наблюдава ръст в това, че хората придобиха възможност да купуват повече злато и валута, като ръстът е около 15% година за година. Този тренд продължава и през 2019, очакваме го и през 2020 г.", обясни гостът.

Мартин Миланов очерта актуалната промяна, че на фона на забавянето на световния икономически ръст хората са малко по-консервативни. "Българинът по принцип е традиционалист. Технологиите обаче ще разчупят това поведение. Блокчейн технологията също е силна по отношение на това да защити потребителя и в същото време да предоставят шанс за "игра" на финансовите пазари".

Facebook logo
Бъдете с нас и във