Банкеръ Daily

Пари и пазари

Pret a Manger ще купи Eat

Британската верига за сандвичи и кафенета Pret A Manger съобщи, че е придобила EAT, за да разшири обхвата си на вегетарианския и вегански пазар. Компанията планира да преобразува повечето от EAT обектите в магазини Veggie Prets, които ще предлагат по-здравословни хранителни продукти и вегетариански на растителна основа.

Първият Veggie Pret бе открит през 2016 г. и се разшири до три други локации в Лондон и Манчестър. Веригата Pret A Manger е открита в Лондон през 1986 г. и в момента има над 500 магазина в девет страни. Сандвичите и салатите, които предлагат, са пресни и ръчно приготвени всеки ден в кухните на място, използващи само висококачествени съставки.

EAT претърпя загуби от 17.3 милиона паунда за годината до 28 юни и доведе до затварянето на много магазини в условията на трудни търговски условия в High Street. Приходите също паднаха до 94.9 млн. паунда, което е спад с 4% спрямо предходната година. Pret a Manger също претърпя сътресения след като 15-годишна ученичка почина след алергична реакция, предизвикана от яденето на багета на Pret през юли 2016 г. В резултат на случилото се, веригата обеща да подобри етикирането на продуктите си.

Анализатори правят връзка между тази сделка и закриването на обектите Byron, Prezzo and Jamie’s Italian. Хранителните вериги на High Street се борят с нарастващата конкуренция на популяризираното търсене на домашни услуги, предлагани от компании като Deliveroo и Just Eat.

Facebook logo
Бъдете с нас и във