Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Прада'' с по-високи доходи въпреки кризата

През 2018г. за първи път от четири години годишните приходи на италианската луксозна група "Прада" са нараснали, отбелязва Reuters.

Тези данни са показателни, че планът за възстановяване, който компанията задейства, започва да дава видими резултати, макар забавянето на ръста на продажбите през втората половина на годината. Пълните годишни продажби нараснаха с 6% при постоянни валутни курсове до 3,142 млрд. Евро (2,68 млрд. Паунда) в сравнение с увеличение от 9,4 през първите шест месеца.

Печалбата преди лихви и данъци (EBIT) спадна с 10% до 323.8 млн. Евро. Анализаторите очакваха приходи от 3.17 милиарда евро приходи и EBIT от 377 милиона евро, посочват данни на Refinitiv.

Компанията, е базирана в Милано, но управлявана от Хонконг, съвместно от екипа на съпруга и съпругата Миучия Прада и Патрицио Бертели. Луксозната италианска марка се стреми да заздрави продажбите си, които започнаха да спадат значително в края на 2017 г..

Втората половина на 2018 г. е по-предизвикателна за индустрията, тъй като "жълтите жилетки" продължават да протестират във Франция, има напрежение в световната търговия и по-умерено търсене в Китай, а тази обстановка води до намаляването на туристическите потоци и съответно на продажбите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във