Банкеръ Daily

Пари и пазари

Пореден срив на Google приложения засегна милиони потребители

Милиони потребители са засегнати от срив на редица приложения на Google, породен от високите нива на претоварване на мрежата в източната част на САЩ, съобщи The Verge. YouTube, Snapchat, Gmail, Nest, Discord и Spotify са само част от засегнатите приложения, които попречиха на милиони потребители в САЩ, Япония и Европа да използват услугите на технологичната компания.

От Google съобщиха, че проблемът идва от облака с информация и към момента се работи по отстраняването му. "Имахме огромно претоварване на мрежата в източните Съединени щати. Ще направим анализ на случилото се и ще вземем мерки, за да не се случи отново", информираха от компанията, цитирани от TheVerge. Те подчертаха, че не става въпрос за кибератака, проблемът вече е овладян и предстои да бъде разследван и анализиран.

Подобни сривове в YouTube, при които услугите на платформата не бяха достъпни в продължение на часове имаше също през януари и октомври. По-голямата част от проблемите към момента са отстранени, но въпреки това все още се наблюдават прекъсвания на връзката със сървърите на Google на места. Cloud computing е една от най-доходните услуги на Google, но се сблъсква с остра конкуренция от други технологични компании като Amazon и Microsoft.

Facebook logo
Бъдете с нас и във