Банкеръ Daily

Пари и пазари

Полска авиокомпания пуска ежедневни полети от Будапеща до София

Полският авиопревозвач LOT планира да пусне директни ежедневни полети, свързващи Будапеща с Белград, София и Букурещ през март 2020 г., съобщи летището на унгарската столица.

"На 30 март догодина LOT ще пусне шест нови дестинации, сред които София, Прага, Белград, Щутгарт, Букурещ и Брюксел, като по този начин ще осъществява 12 маршрута от Будапеща", заявиха от LOT. Компанията планира също така да има директен полет, свързващ Будапеща със Сеул, Южна Корея от 22 септември 2019 г.

"Сигурен съм, че нашите услуги ще отговорят на очакванията както на унгарците, така и на корейците, както и на пътници от целия регион на Централна и Източна Европа. Туристическият и бизнес потенциалът между Будапеща и Сеул е огромен - годишният пътнически трафик по този маршрут достига 70 000 и броят на пътниците, пътуващи годишно между региона на Централна и Източна Европа и Сеул, надхвърля 750 000 души", подчерта изпълнителният директор на LOT Рафал Милчарски.

Като част от новия график, LOT също ще намали честотата на нюйоркската услуга от четири полета на седмица до три и ще направи услугата до Чикаго сезонна за лятото, а не през цялата година. "Търсенето на полети до и от САЩ е силно сезонно, което значително влияе на рентабилността на полетите", посочи Милчарски. По думите му новите европейски маршрути ще спомогнат за увеличаване на търсенето на американските маршрути.

LOT Polish Airlines планира да базира три регионални самолета Embraer E-Jet в Будапеща, които да изпълняват новите полети и ще наеме 60 пилоти и 150 стюардеси. Флотът на превозвача в Будапеща ще включва четири самолета на къси разстояния и един Boeing 787 Dreamliner.

Facebook logo
Бъдете с нас и във