Банкеръ Daily

Пари и пазари

Победата над ЦСКА - Москва донесе 570 хил. евро за "Лудогорец"

Футболът, особено в Европа, е голям бизнес с много-много пари. Затова и малки и големи футболни клубове от Стария континент правят всичко възможно, и невъзможното понякога, за да влязат в груповата фаза на някой от двата турнира - Шампионска лига или Лига Европа.

Българският шампион "Лудогорец" през новият футболен сезон попадна в група "Н" в турнира Лига Европа. В групата освен тимът от Разград са още тимовете на ЦСКА - Москва, испанският "Еспаньол" и унгарският "Ференцварош".

"Орлите" изиграха и първата среща вече, а разгромната победа на "Лудогорец" над ЦСКА - Москва с 5:1 донесе 570 хил. евро в касата на разградчани. До момента в касата на "Лудогорец" са влезли над 4 млн. евро от евроучастието през този сезон. А това е само началото.

Всяка победа в груповата фаза на Лига Европа осигурява по 570 хил. евро, а равенството - 190 хиляди. За излизане от групите поощрението е 500 хил. евро. Първото място в крайното класиране носи още 1 млн. евро, а второто, което също дава право на класиране във фазата на елиминациите - 500 хил. евро.

Припомняме, че в подстъпите на Лига Европа "Лудогорец" отстрани "Марибор" след 2:2 в реванша и се класира за четвърти път в груповата фаза на Лига Европа. Само за това си постижение орлите прибраха 2 920 000 евро. Точно толкова се полага на всеки отбор, стигнал до тази фаза. Но сумата може да набъбне още.

От двубоите с "Ференцварош" в квалификациите за Шампионска лига "Лудогорец" спечели 280 хил. евро. В квалификациите на Лига Европа "орлите" взеха 260 хиляди евро от двубоите с исландския "Валур", и по 280 хиляди за елиминирането на уелския ТНС и на словенския "Марибор". Т.е. играчите на "Лудогорец" са заработили до груповата фаза над 3.5 млн. евро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във