Банкеръ Daily

Пари и пазари

Phillips Electric Car проявява интерес към България

Министър Караниколов проведе среща с Банг Сеунхо, президент на Phillips Group. Снимка: Пресцентър на МИ.

"В България има много добри условия за инвестиции, което се оценява високо от чуждестранния бизнес". Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на среща с президента на Phillips Group Банг Сеунхо. Той представи насърчителните мерки, които страната ни може да предложи на инвеститори от такъв клас.

Phillips Electric Car проявява интерес към България като възможна локация за изграждане на център за асемблиране на електрически автомобили, мотопеди, микробуси и автобуси, предназначени за европейския пазар. Намерението на компанията е също така да изгради предприятие за електрически батерии или да осъществи партньорство с вече съществуващо местно такова. "България може да е трамплин за целия Европейски съюз, разчитайте на пълна подкрепа от Министерството на икономиката за вашата инвестиция", изтъкна министър Караниколов.

При евентуален успех, компанията планира да продължи инвестирането в страната ни и в други области, сред които е и енергетиката, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката. Президентът на Phillips Group Банг Сеунхо е на посещение в България за една седмица. Основните му приоритети са провеждането на среща с ръководството на Министерството на икономиката, също и осъществяването на срещи в Националната компания индустриални зони, Тракия икономическа зона и с частни фирми от сектора на автомобилостроенето.

Facebook logo
Бъдете с нас и във