Банкеръ Daily

Пари и пазари

Онлайн пазарът бележи ръст в пандемията

Съвсем обясним е растежът на онлайн пазара във времето на Covid кризата. Хората останаха затворени вкъщи, но останаха нуждите им – от храна и напитки, дрехи, забавления, аксесоари. През изминалата 2020 г. българинът е похарчил средно по около 500 лв. за онлайн покупки.

Това съобщи пред Радио София Евгени Йорданов – създател на стартъпа CloudCart с изградени вече над 10 000 онлайн магазина само в България. В началото на миналата година „Newsweek“ класира CloudCart в на 3-то място в света като платформа за изграждане на онлайн магазини - по показатели съотношение цена-качество и user experience. В края на 2020 г. „Делойт“ поставя българската платформа сред 50-те най-бързо развиващите се в Европа.

Той не каза, че CloudCart е най-голямата в България платформа за електронна търговия, но призна амбицията да стане №1 в Европа.

През миналата пролет компанията му е провела кампанията „Премини през трудностите, премини онлайн“ и е помогнала на над 2000 български фирми, които са били заварени неподготвени от коронавирусната пандемия.

По думите на Евгени Йорданов почти всичко може да се продаде или купи онлайн, в зависимост от нагласата на потребителя – доколко е склонен на плати за нещо, което още не е пипнал.

Според специалиста, търговията по интернет не е задължително да бъде сложна или скъпа. За целта могат да се ползват и социални мрежи, и сайтове за обяви, както и софтуерни решения.

Вместо да създавате сайт за хиляди левове, може да стартирате онлайн магазин „с нула лева“, използвайки CloudCart. Малки месечни вноски започват да плащате едва след първите 1000 лв. оборот, обясни Йорданов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във